Mitt alldeles egna ego!

Publicerat: 2008-04-30 22:13:46
image29

....

Publicerat: 2008-04-30 22:04:17Tänk vad man kan inse med lite distans från det "vanliga"... Men varför kan man inte inse saker när man går i vardagen? Kommer man alltid komma dit då man tar varann för givna..  Eller är det då människor tar en paus från vardagen genom en resa eller liknande..Eller vad behövs egentligen för att hålla "gnistan" vid liv hela tiden?Självklart finns det upp å ner dagar men uppskattningen till varann försvinner så lätt och att bli tagen för given e det ingen som vill bli.. Men blindheten gör en knäpp ibland!

Distans ger mig insikt i hur mycket ja saknar alla där hemma.. hur mycket de ställer upp för mig hela tiden, utan att få så mycket tillbaka varje gång! Men det kanske e lätt att det blir så när man har så snälla föräldrar som jag har, inte alla som har, dock ibland för snälla!

Ja e tacksam och glad för alla som finns och får plats i min burk.. ni kanske 10 st som betyder mest för mig där hemma!

Och jag är glad att jag gör det här.. en grej som jag aldrig trott ja skulle våga.. men nu är jag här så tack för alla ni som puschat på mig när ja tvekat!

miss you..


Ännu en dag..

Publicerat: 2008-04-30 21:15:54

Ons 30 april=VALBORG i Sverige.
Ons 30 april= Fest fest i Norge utan något namn på dagen.

Men ja e hemma i hytta=)haha!
Blev erjuden att följa med med med tanke på att jag bor en bit utanför så var det svårt med bussar, sen var/är ja inte  sugen på å festa heller, var mer sugen på att åka hem å ta det lugnt för mig själv.. har jobbat så hårt idag oxå!
Tror ja har hunnit med 2 färgningar och ca 7 klippningar på ca 8 tim.. e rätt stolt=) ingen lugn stund där inte.. har kunden färg i håret som ska verka e man alltid öppen för en drop in kund.. Kul med mycke å göra men rätt slut efter dagens gång måste jag erkänna!
Har sett en massa "russar" som det kallas på stan i sogndal idag.. de är ungdomar som går runt i röda kläder som ser ut som målarkläder och festar och gör bus.. tydligen något man gör innan man går ut skolan, det pågår i ca 1-2 månader. Konstigt.. men kan tänka mig att det är en tid man verkligen kommer ihåg när man gått ut skolan sen.
När ja frågade en på jobbet varför de gick runt i sådana kläder svarade hon- du menar russar, -Va? e det Ryssar? svarade jag. Varför har dom såna kläder?
Hon började skratta och jag såg fundersam ut.. Jag har ju aldrig hört talas om nå Russar så man blir ju fundersam! Men det kan bli tokigt med språket ibland och även kulturen..
En kund ja hade idag hade nog en bra rolig stund.. hon tyckte att det var kul när ja inte forstod henne och inbillade mig lite vad hon sa, sen när ja frågade henne om hon menade såhär när hon sa så blev de en del missförstånd..osv.. bla bla bla..

Så.. e riktigt trött så de e inte långt till sängen.. sover som en gnu här.. så varmt,stort,tyst å skönt=) Men saknar min andre å tredje hälft!

Imån ska ja ta mig en springtur på morgonen,sen ska jag ut med en arbetskamrat och vandra i fjällen, så ber om fint väder,tack!
E ledig imån så ska ta vara på dagen..

Godnatt å hoppas ni alla har en trevlig Valborg=)
Puss&Kram


Måste bara lägga till en bild på mitt ALLT! Det vackraste som finns....

Publicerat: 2008-04-29 22:38:12
image20

Lite annat härifrån..

Publicerat: 2008-04-29 22:35:56

Här bor jag=)längst bort i hörnet..

Publicerat: 2008-04-29 22:31:03
image15

Dag 3..

Publicerat: 2008-04-29 21:22:16
Idag har varit en bra dag igen..
Har haft mycke drop-in kunder idag.. Min första kund erbjöd jag att platta.. eller glatta som det heter på Norska..
Det var en herre,gansk ung men med väldigt lockigt hår.. tänkte att det kan vara kul å se med tanke på att det blir ganska stor skillnad. Han hade aldrig hört talas om att man kan göra så.. Antingen för att han e man eller för att han bor i Sogndal.. har märkt att de ligger lite efter i mode å trender här..
Iallfall.. så slutade det med att när han skulle g.. frågade han mig:-vad var det du sa att du tyckte jag skulle göra? -platta håret svarade jag.. Å han bokade en tid för det.. haha! Kanke var lite tokigt... ja mena just när han satt i stolen eller kanske så han kommer inå klipper sig nästa gång.. men men.. fann mig inte att svara heller! Han verka glad iallfall=)
Ann-kristin som är ansvarig på salongen var glad att jag erbjöd det så att de kan komma igång me något nytt i salongen..
Har börjat första norskan liiiite liite bättre.. men det tar sin lilla tid.. men efter en vecka här kommer ja nog vara ganska hemmastadd.
Efter jobbet åkte jag och en arbetskompis till idrottsanläggningen och körde pass.. var ett Step intervall pass.. rätt kul faktiskt, ja som inte alls brukar vara för ngt som har med kordination och göra..(tack johan för att du förstört mitt självförtroende på combaten:))
Vi jobbade både med step-bräda och stoor boll...

Sen var dagen i ända.. så e hemma nu och har nyss fått i mig lite käk.

Toan rinner.. kanske ledsen för att ja inte hälsat på de idag.. måste ta fram arbetsväskan å höra efter vad som e fel!

Hörs imån igen=)å då e det Valborg.. Men inte för mig... snyft! Ja hoppas alla lider en sväng me mig=)

Kram så länge!

Dag 2 avklarad:)

Publicerat: 2008-04-28 22:40:34
Nyss hemkommen från första dagen på jobbet..
Frank kom först å hämtade mig kl 10.00 sedan åkte vi till idrottstadion här i sogndal för att köpa idrottskort.. han ville att ja skulle komma igång med set sociala nu på en ggn så blir allt å kännas lättare..En vis man min chef=)
Så den anläggningen var int å leka med.. såg ut som kupolen.. NÄSTAN! men 3 ggr så liten kanske... men ändå stor för att vara en idrottsanläggning.. Där fanns alla möjliga pass, nytt gym, squash, fotbollsplan.. m.m
Så nu har ja kort där,det du Ida.. du ska inte tro att du blir starkare än mig.. haha=)
Ska inviga det imorgon då jag ska dit och köra pass ihop med en tjej på jobbet som heter Tonje..

Kl 11 var ja på salongen och satte ganska på en gång igång med att ta kunder..
Det gick över förväntan, med tanke på att klippningarna fick ta 30 min på herr å 40 min ca på dam. Men det går.. En fördel här är att man inte förstår språket så bra så man e mycket fokuserad på å klippa.. då spar man då tid kan ja säga! Men iofs så e det roligt å småprata lite oxå.. kommer att sakna det!
Kan nu för första ggn i mitt liv förstå de som kommer från utlandet och inte förstår ett ord av vad vi säger i Sverige.. vad de kan uppfattas konstiga.. tänk hur ja uppfattas? iofs så förstår de mig hyggligt men ja förstår dem sämre..
Kanske det blir bättre framöver.. eller så får de bli å låta klippningen tysta mun.

Hade ju oxå turen att komma första dagen till egenvården=) blev lite löshår denna ggn=) på höger sida.. så nu e ja ap-snygg:) haha..  Känner mig nöjd.. får se hur länge bara!!
Det måste vara jobbigt att vara tillsammans med en frisör? som man håller på med sitt hår hela tiden och hela tiden och varje vecka vill man höra hur snyggt det är..
Nån ggn kanske man stannar upp.. ger 110 till alla andra och tänker liiiite mindre på sitt eget.. sorgligt det lät då!! Men man kanske kommer till ett stadie då man inte e lika engagerad i sitt eget hår iaf.. hoppas jag=)

Så.. nu e snart första dagen gjord och imån har jag en ny dag att se fram emot..  för varje dag som går kommer det bara att kännas bättre å bättre med språket och de ja jobbar med tror jag!

Godnatt.. dags å krypa ner i hytta!
Puss puss!


Dag 2,mån 28/4

Publicerat: 2008-04-28 09:23:31

30 min till jag ska åka, då blir ja upphämtad av chefen på stället..
E lite nervös inför första dagen, men vore omänsklig om jag inte skulle vara det.. det är så det ska vara helt enkelt.
Har sovit rätt bra inatt så e utvilad iaf.. somnade vid 22.30 å vaknade halv 9 så blev en del timmar...
Drömde en hel sjuk dröm att jag blev kidnappad av en man som såg ut som Mikael Persbrandt... han var överallt, trots att jag kom iväg i bilen utan honom så dök han upp i baksätet.. Usch.. lite panikartad dröm!

Nej, min dag har inte varit så händelserik ännu så jag skriver mer sen...

Ha en skön dag...


Resn dit..

Publicerat: 2008-04-27 21:32:21

image13


Resan hit..

Publicerat: 2008-04-27 21:24:39
Det tog ca 10 tim att resa till sogndal och det är ca 65 mil hit från Dalarna, men för att göra det hela lite roligare tog vi ett antal fika pauser på vägen.. Men trots det var ja inte ensam att ha ont i rumpen när vi kom fram...
Fick se mycke fin natur.. Höga berg å djupa dalar..lalallala.... var det också.. väldigt mycke hytter överallt., mysiga fjäll och fina skidbackar.
Har haft besök av min chef nu på kvällen och även hans fru.. de hade ett dussintals med kort som de hade tagit under helgen som jag kikade på.. de hade varit vid kusten, ca 2 tim med bil härifrån och där såg det helt underbart ut..
Imorgon e min första dag på jobbet, var egentligen 1 maj, men ja sa att jag kan tänka mig redan imorgon så det blev glada för det. Det är så himla trevliga människor.. ja hoppas det ska bli lika trevligt att jobba tillsammans..

En sak som ja fick reda på idag är att de inte firar nån valborg här... hmm.. vad ska då jag göra? nån som har nå förslag på vad man kan göra här i sogndal?=)
Kanske ska göra en egen brasa med några pinnar och köpa en corona på matbutiken!! Eller inte...

Efter jobbet imorgon ska vi ha egenvård=) haha.. ja kom i rättans tid.. då kan ja färga håret igen.. i hopp om  att inte tappa det=)
Nejdå.. håll er lugna.. ja ska förbli blond ett tag till=)

Happ.. dags å sova snart då.. blir trött när man inte har så mycke å dona med här i hytta!

hej så länge..

Bjuder på några bilder från sogndal..

Publicerat: 2008-04-27 09:25:32


Dag 1 sön 27/4-08

Publicerat: 2008-04-27 09:09:19
Klockan är ca 08.53 och jag har precis gjort iordning frukost och satt mig i soffan.
Tvn är på och jag förstår ungefär var 3e ord, men med lite eftertanke kan man ändå förstå..
Hur ska jag förstå kunderna?
Det är många ord som är långt ifrån svenskan, några ord som är närmare och en del som är identiska.
Min första dag börjadevid 06.30, mamma å pappa skulle åka hem till Dalarna igen.. de har hjälpt mig att köra hit mina saker, svårt att ta flyg när man är shopping-skadad=) å inget får lämnas hemma, den kan ju behövas vid något speciellt tillfälle.. och det skulle bli fruktansvärt om jag inte hade just den tröjjan, byxan eller vad det nu kan vara JUST då!
Jag vaknade av att jag grät över att inte så träffa dejsy på så länge, drömde alltså i verklighet=) om man kan säga så... Tog mig samman och peppade mig själv och påminde mig själv om varför jag gör det här.. Dejsy har det bra i Säter.
Slog på mobilen i hopp om att med.signalen skulle tjuta.. Och det gjorde den=) Från min käreste såklart!!
Kände lukten av sommarstuga och blev än en gång påmind om vart jag är.. i en stuga i västra Norge!

Riktigt fin natur runt omkring mig, 100-tals stugor och en massa hurtiga norrmän, ja ska lära mig av dem.. att också bli hurtig! Det finns ett gym,simhall,relax och motionsspår här i området så nu finns inga dåliga ursäkter längre!!

Det regnar ute, en dålig ursäkt.. som jag setat och funderat över ett tag.. haha!!
Men blir nog ett träningspass senare under dagen sedan ikväll ska jag träffa min nya chef och fru som kommer hit..
Jag hoppas att jag kommer att få börja jobba redan imorgon, ingen idé att skjuta på det!

Saknar redan alla mina vänner, syskon, familj, pojkvän och Dejsy!

Men vi ses snart igen!!

Stora kramar från mig!

Frisör i Norge!!

Publicerat: 2008-04-26 18:18:23
Ja, då var man här då.. i en liten stuga i norska fjällen... Har för första gången i mitt liv tagit steget till att leva alldeles ensam i Norge, ett steg som jag antagligen bara kommer att göra ett fåtal eller kanske bara en gång i livet!
En utveckling i livet hoppas jag att det här kan bidra med!

Jag har ingen aning om hur jag kommer att förstå språket när jag jobbar,
jag har ingen aning om när ja kommer hem igen(om ja kommer hem igen),
jag har ingen aning om hur jag kommer att klara av att vara själv,
jag har ingen aning om vilka mina grannar är..
jag har ingen aning om vad jag kommer att göra på valborg..
jag har ingen aning om hur morgondagen kommer att se ut...

Jag vet inte mer än att jag kommer jobba som FRISÖR tack å lov!

Dett här är ovant.. är van att alltid ha planer, att alltid veta vad jag ska göra om dagarna osv...

Men trots mina oaningar känns det bra! Det här kommer att gå såå bra, men lite sol på det så blir det bara bättre. Har nämligen åkt iväg från Svenska fina vårvädret..

//Lina